Новини
Інфраструктура

Парковку замість багнюки вирішили облаштувати хмельничани (ФОТО)

Проблема із паркомісцями в Хмельницькому давно назріла й навіть перезріла. Прилаштувати на ніч машину – іноді доволі мізколамний квест для автовласників. Тому мешканці будинків неподалік НВО №1 вирішили власним коштом перетворити «шматок багнюки» на парковку.

В осббешних чата тема паркування, мабуть, не поступається електричній тематиці. Ні, звісно, питання щодо «номера черги», «наявності світла», «чому знов вимкнули» – наразі вкрай почастішали. Але й «чия машина», «чому встав», «коли забереш» – теж залишаються в пріоритеті чатних розмов хмельничан.

«Бронюють» собі місця для автівки навіть бетонними півкулями. Причому важкі вони, мабуть, бо як стали конструкції на машиномісце кілька місяців тому, так і стоять нерухомо.

Проте деякі «активні будинки» від справ переходять до діла та вирішують облаштовувати паркомісця. Зрозуміло, якщо є хоч шматок вільної ділянки, яку можна перетворити на парковку.

А 200 метрів квадратних «вільної території», на щастя, на Старокостянтинівському шосе, неподалік згаданого НВО, виявилося. Причому занехаяної, яку непогано б довести до ладу. Причому коштом не міста, а самих мешканців.

Тому міська влада й не проти облаштування, причому заразом вирішується комунальне питання: має бути створений сміттєвий майданчик на парковці. Зручно ж, і сміттярка під вікнами, і машина. Вийшов зрання, виніс пакет, сів за кермо, поїхав.

Й кошти не такі великі з бажаючих мати власне паркомісце – по десять тисяч гривень. Це ж лише з десяточок каністр із бензином.

А те що на місці багнюки має  бути парковка ще кілька місяців тому зрозуміли навіть малюки: хтось «припаркував» там іграшкову машинку та залишив. Мабуть, забронював собі місце на майбутнє. Бо в ньому, в цьому прийдешньому, проблем із ночівлею автівок лише більшатиме.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook