Новини
Інфраструктура

До середини дня 10 лютого світло на Хмельниччині не вимикатимуть

Доведений для Хмельниччини ліміт дозволить завтра, 10 лютого, обійтися без відключень світла до середини дня. Далі будуть застосовані графіки поточного тижня. До вечірнього пікового навантаження, ймовірно, вдасться обмежитися відключенням однієї черги, увечері – традиційно відключатимуть дві.

Сьогодні, 9 лютого, на Хмельниччині світло не відключають протягом доби. Разом з Харківською та Херсонською у нашій області відбуваються режимні заміри, які дозволять більш коректно визначити у майбутньому ліміт, необхідний для рівномірного розподілу електроенергії між регіонами. Тож уночі чимало хмельничан, до прикладу, могли бачити таке вже призабуте вуличне освітлення, а вдень жити майже звичним життям, не підганяючи себе, аби встигнути все зробити до “Години Х”.

Щоправда, в області таки не обійшлося без відключень. В одному з районів Кам’янця-Подільського, як повідомляли у соцмережах, сталося аварійне знеструмлення, орієнтовно на дві години. Але в енергетиків про таку можливість попереджали завчасно.

Ще пів наступної доби на Хмельниччині графіки відключень також не застосовуватимуться. Принаймні, так обіцяють у “Хмельницькобленерго”. Щоправда, опублікована інформація трохи суперечить сама собі. Так, у повідомленні йдеться про те, що в нічний час доведений ліміт дозволяє подавати електроенергію без обмежень, і вдень, з 9.00 до 15.00 погодинних відключень також не буде. Разом з тим, у повідомленні також зазначено, що зранку ймовірно досить буде відключень однієї черги”. Можливо, мається на увазі період з 15.00 до 18.00, коли навантаження на мережі не таке велике. Ввечері ж варто очікувати відключень по графіку – одразу за двома чергами.

Нагадуємо, графік відключень на цей тиждень такий:

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook