Новини
Події

У Хмельницькому вшанували добровольців

З нагоди Дня українського добровольця за ініціативи голови обласної ради Віолети Лабазюк в обласній філармонії відбувся захід на вшанування учасників добровольчого руху.

День українського добровольця відзначається в Україні 14 березня. Пам’ятна дата була встановлена Верховною Радою України у 2017 році, аби вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

«Внесок добровольчих формувань у захист незалежності України під час збройної агресії рф на сході нашої держави важко переоцінити. Українські добровольці стали гордістю українського народу. Від початку повномасштабної війни з російськими окупантами, наші тероборонівці продовжують мужньо нести на собі весь тягар військової служби і давати відсіч ворогу. Не заради визнання та матеріальних благ, а за покликом сердець взялися за зброю тисячі українців і стали на захист України, коли над нашою державою нависла смертельна загроза. Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам, самопожертві, патріотизму, любові до держави, дітей, батьків, культури, мови вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Щира подяка вам, бійці-добровольці, за мужність, відвагу, патріотизм та незламність бойового духу.  Хай Господь дає вам здоров’я, силу духу та витримку задля головної мети – нашої Перемоги! Слава Збройним силам України! Слава Україні!», – сказала під час урочистостей голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

До присутніх на заході добровольців звернувся керівник 106-ї бригади територіальної оборони полковник Валентин Бігус.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять тих, хто поклав своє життя за Україну, її незалежність та цілісність.

Спільну молитву за полеглих побратимів та мир в державі виголосив єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський, архієрей Православної церкви України Павло.

За сумлінне виконання військового обов’язку, самовіддане служіння українському народові, патріотизм, мужність, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий внесок у наближення Перемоги та з нагоди Дня українського добровольця Віолета Лабазюк нагородила 29 військових Подяками обласної ради з врученням нагрудних знаків «За відданість державі та особистий внесок у наближення Перемоги». Всі вони мають величезний бойовий досвід на передовій, власною кров’ю здобувають волю України та відзначені державними нагородами.

Академічний ансамбль пісні і танцю «Козаки Поділля» подарував героям-добровольцям низку патріотичних пісень.

За інформацією Хмельницької обласної ради

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook