Новини
Освіта

Лабораторія, яка моделює побут людини з інвалідністю, запрацювала у Хмельницькому

На базі Хмельницького національного університету запрацювала лабораторія, яка моделює побут людини з інвалідністю. Тут практикуються студенти, які після закінчення навчання отримають дипломи ерготерапевтів.

Облаштували лабораторію за грантові кошти Європейського Союзу. Це близько двох мільйонів гривень.

В лабораторії є адаптовані під потреби осіб з порушеннями опорно-рухового апарату санвузол, підйомники та навіть кухня. Адаптованою вона називається через наявність певних механізмів, які дозволяють людині на візку якісно та оптимально підібрати собі положення робочої поверхні, висоту підвісних шафок тощо.

Подібні лабораторії є у навчальних закладах Дніпра та Дрогобича. Виші беруть участь у міжнародній програмі “Ерготерапія” проєкту Еразмус+рівня KA2, в рамках якої викладачі їздять за кордон на стажування.

«Еразмус+» – це програма ЄС, що підтримує проєкти співпраці, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту.

Навіть в цей для нас непростий час, в умовах війни вже було два відрядження на стажування викладачів в Бельгії та Португалії. Метою цього стажування було навчити вчити тих наших здобувачів освіти, які навчаються на цій освітній програмі, – розповідає декан факультету “Здоров’я, психології, фізичної культури та спорту” ХНУ Євген Павлюк.

Поки що лабораторією користуються тільки студенти ХНУ. Надалі це зможуть робити і хмельничани.

Детальніше у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook