Новини
Духовність

У Кам’янці-Подільському триває протистояння між прихильниками УПЦ та ПЦУ (ВІДЕО)

Попри те, що під час учорашніх зборів громада Кам’янця-Подільського висловилася за перехід собору святого благовірного князя Олександра Невського до Православної Церкви України, ключі від храму священники віддавати не поспішають. Тож сьогодні, 9 квітня, у Вербну неділю, біля собору вирують несвяткові пристрасті.

Про вчорашні події кам’янчани у соцмережах писали таке:

Прийшла маса людей, аби повернути історичну справедливість. Головним духовним центром у Кам’янці-Подільському повинна бути справжня українська церква, а не підрозділ ФСБ. Ми зібрали достатню кількість підписів, проголосували за перехід Собору Невського до Православної Церкви України. Проте, обмануті, зазомбовані московськими служниками люди не придумали нічого кращого, як протиставити власних дітей та жінок. Увага! Акція є безстроковою. Завтра ми повернемось на те ж місце. Збірка о 12-00 біля Собору Невського.

Тож сьогодні біля собору Олександра Невського – знову людно. За словами очевидців, кам’янчани вимагають від священників УПЦ віддати ключі від храму, як того вимагає рішення громади (вчора проголосували за перехід до собору ПЦУ близько чотирьох тисяч людей), та допустити у приміщення ревізійну комісію.

Також повідомляють про те, що під час хвилини мовчання, якою вшановували загиблих за Україну захисників, “прихильники московського патріархату співали молитву російською”. Кам’янчани натомість скандували “Ганьба!”

Людей біля храму сьогодні знову зібралося чимало. Збір підписів триває. Перед дверима храму знову виставили “живий щит” із прихожан.

Відео з місця подій виклали у соцмережах.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook