Новини
Духовність

У Кам’янці-Подільському зникли підписи, зібрані громадою за перехід храму УПЦ до ПЦУ

Собор Олександра Невського, що у Кам’янці-Подільському, досі підпорядковується Українській православній церкві так званого Московського патріархату. Релігійна громада зібрала 4 тисячі підписів, але вони так і не були передані Хмельницькій обласній військовій адміністрації.

Майже місяць тому громада Кам’янця-Подільського вперше зібралась під собором Олександра Невського. Віряни висловили бажання перейти до Православної Церкви України. Активісти зібрали чотири тисячі підписів, що давало право на перехід в іншу конфесію і початок роботи ревізійної комісії. Проте ні одні, ні другі зайти до собору не змогли. Радник міського голови Ярослав Клизуб заявляв, що вирішуватимуть справу згідно із законом.

Вже завтра обраний голова зборів передасть ці всі документи в обласну військову адміністрацію, – заявив він тоді.

Це було на початку квітня. Проте наразі, на початку травня, жодних документів Хмельницькій ОВА не було надано. Куди зникли усі підписи, невідомо. Тож собор Олександра Невського досі залишається у складі УПЦ, йдеться у сюжеті каналу Перший Подільський.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook