Новини
Суспільство

Переселенець у Хмельницькому живе на вокзалі та скаржиться на ставлення владців до ВПО

Хочеш отримувати допомогу – плати. У Хмельницькому переселенець поскаржився на ставлення владців до вимушено переміщених осіб. Каже, нібито за поселення та продуктові набори ті мають давати власні кошти.

Олександр – переселенець з Донеччини. На початку війни чоловік виїхав до Ужгорода, де проживав у школі. Коли у місті почали готуватися до нового навчального року, ВПО змушені були залишити стіни навчального закладу. Тоді Олександр рушив до Хмельницького. Але ставлення до переселенців тут його здивувало.

Сказали платити за житло. 8 днів я бігаю по волонтерах, був у Червоному Хресті, щоб мене десь поселили та дали роботу. Всі мені відмовляють через те, що у мене немає інвалідності та немає сім’ї, – розповів чоловік журналістам каналу Перший Подільський.

Дев’ять днів Олександр живе на залізничному вокзалі у Хмельницькому та ніяк не може добитися хоч якоїсь допомоги.

Скрізь кажуть, що, допомагають. А тут звертаюся – і мені не допомагають. Кажуть, плати за житло. Як мені платити, якщо немає роботи? Щоб отримати продуктові набори, мені сказали, потрібна довідка переселенця. Пішов у Департамент соцзахисту – там мені сказали, спочатку житло потрібно мати, а потім приходьте по довідку. Я кажу: дайте мені житло – я зроблю довідку. Без довідки мені не дають нічого. Документи всі є, – каже Олександр.

Наразі чоловік не знає, як вирішити свої проблеми. Тому і далі буде оббивати пороги різних установ.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook