Новини
Події

У Віньківцях перенесли справу про грабіж і викрадення особистих документів у киянки

У Віньковецькому райсуді триває розгляд справи з 61-річним обвинуваченим, жителем цього району, якому інкримінують одразу три статті Кримінального кодексу України: ч.1 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж)), ч.3 ст.357 ( незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом), ч.2 ст. 125 (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень, що спричинило короткочасний розлад здоров’я).

Як встановили слідчі, у червні цього року чоловік у селі, звідки родом, зустрівся із потерпілою – 58-річною киянкою, у нежилому будинку, що належить їм на праві спільної часткової власності. На вимоги переоформити на нього це помешкання, жінка відповіла категоричною відмовою. Реакція чоловіка не забарилася: він вирвав з її рук мобільний телефон і сумку, звідки забрав паспорт й ідентифікаційний код. Далі – більше: кілька разів вдарив по голові.

Ці дії правоохоронці кваліфікували за трьома статтями Кримінального кодексу України. Чи винен за ними обвинувачений, наразі встановлює суд. Останнє судове засідання відклали через відсутність потерпілої.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець