Новини
Спорт

Хмельниччина – спортивна область України

Володимир Ілліч повідомив, що на сьогодні в області культивується 26 олімпійських видів спорту. Найбільш успішно представники Хмельниччини виступають на міжнародній арені у фехтуванні, важкій та легкій атлетиці, вільний боротьбі, дзюдо, веслуванні на байдарках і каное.

Станом на 20 жовтня 2017 року матеріально-технічна база області для успішної підготовки спортсменів до змагань налічує 3658 спортивних споруд, з них з тренажерним обладнанням – 2212; спортивні зали площею не менше 162 кв.м – 944, стадіони з трибунами на 1500 місць і більше – 42, площинні спортивні споруди – 390, площинні спортивні споруди із синтетич­ним покриттям – 54, 945 інших майданчиків, приміщень для фізкуль­турно-оздоровчих занять – 827.

Також проводяться заходи щодо розвитку спортивної інфраструктури. Так, за рахунок коштів місцевого (3500,0 тис.грн.) та державного (10270,0 тис.грн.) бюджетів проведено реконструкцію легкоатлетичного ядра на спортивному комплексі “Поділля” ДЮСШ № 1 у м. Хмельницький, що дало змогу з травня розпочати використання цього об’єкта не тільки для проведення змагань та тренувань з футболу, а й для систематичних занять легкою атлетикою та оздоровчими пробіжками.

Цьогоріч розпочато підготовчі роботи щодо реконструкції легкоатлетичного ядра із встановленням синтетичного покриття у містах Кам’янець-По­дільський, Старокостянтинів та Славута.

Крім цього, за спонсорської допомоги у с. Плужне Ізяславського району відкрито великий сучасний спортивний комплекс “Епіцентр”, загальною площею1300 кв.м, який має зали для важкої атлетики та ігрових видів спорту. Подібні спортивні комплекси вже функціонують у містах Городок, Кам’янець-Подільський та Хмельницький.

На 01 жовтня 2017 року працює 43 дитячо-юнацьких спортивних  школи, де культивується 26 олімпійських видів спорту, у яких працюють 617 тренерів-викладачів та займаються 17505 вихованців.

Детальніше за посиланням: http://www.adm-km.gov.ua/?p=30533

Автор: Катерина Прокопець