Новини
Суспільство

Хмельничан закликають вимкнути світло на одну годину

Сьогодні, 24 березня, о 20:30 на одну годину зануряться у темряву сотні знакових споруд світу та десятки тисяч будинків, щоб приєднатися до всесвітнього природоохоронного руху.

Управління з питань екології благоустрою міста закликає небайдужих жителів міста Хмельницького приєднатись до кампанії Година Землі і вимкнути світло на 1 годину!

Хмельничани цього року ввосьме підтримають акцію.

Крім цього, 24 березня о 19:00 на майданчику біля кінотеатру ім. Т.Шевченка відбудеться світловий флешмоб «Злови зв’язок із Землею». Його організатори – студентська рада Хмельницького національного університету й управління молоді та спорту міської ради запрошують усіх небайдужих хмельничан долучитись до акції. Для участі у флешмобі необхідно мати ліхтарик, або мобільний телефон.

Година Землі – це найбільший у світі природоохоронний рух, започаткований Всесвітнім фондом природи WWF. Він заохочує сотні мільйонів людей по всьому світі щось змінити у своєму житті заради Планети. Цей рух підтримують тисячі організацій, компаній та урядів.

Година Землі була започаткована Всесвітнім фондом природи WWF в Сіднеї (Австралія) у 2007 році. З ініціативи одного міста вона переросла у всесвітню подію, до якої приєдналися вже 187 країн і більше 7000 міст та містечок по всьому світі.

Україна вперше підтримала кампанію у 2009 році. В передостанню суботу березня Година Землі закликає всіх вимкнути світло на одну годину, як символ стурбованості за майбутнє Планети та єдності у бажанні захистити природу.

Автор: Тетяна Новак