Новини
Події

У Славуті вшанували пам’ять героїв

Меморіальну дошку на честь автора «Акту проголошення незалежності України», колишнього політв’язня, а згодом політичного діяча Левка Лук’яненка було відкрито в День Незалежності на міському Палаці культури. Цьогоріч найбільше державне свято збіглось з 90-річним ювілеєм Левка Григоровича. Присутні на відкритті пам’ятного знаку  громадські активісти Славути поділилися спогадами про свої зустрічі з цією мужньою й талановитою людиною, що присвятила своє життя служінню Україні.

На жаль, дружина Левка Лук’яненка пані Надія з поважних причин не змогла прийняти запрошення бути присутньою на урочистостях у Славуті. Проте вона надіслала на ім’я міського голові лист, де зазначила: «Я дякую вам за дружбу і величезну підтримку Левка Лук’яненка, за оцінку його відданості українському народу і Україні. Він був переконаний, що Україна переможе у цій війні, бо в Україні є мільйони людей, які боронитимуть її до останньої краплі крові».

Наступного дня відбулось відкриття й освячення пам’ятника саме такій людині – полеглому за Україну бійцю батальйону «Айдар», славутчанину Андрію Левчуку. Пам’ять про нього та вдячність за подвиг зібрала на цвинтарі рідних, бойових побратимів, батьків загиблих в АТО воїнів, військовослужбовців, представників міської влади та громадськості. На честь героя й усіх полеглих за Батьківщину воїнів пролунав трикратний салют та Державний Гімн України.

Джерело

Автор: Тетяна Правдива