Новини
Події

На Хмельниччині СБУ спільно з іноземними партнерами провела антитерористичні навчання

Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Хмельницькій області у межах міжнародних авіаційних навчань «Чисте небо 2018» провела антитерористичні навчання на одному із військових об`єктів регіону.

У міжнародних тренуваннях на військовому аеродромі міста Старокостянтинів взяли участь регіональні підрозділи Служби безпеки, Національної гвардії, Нацполіції, Збройних Сил України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також представники країн-членів НАТО.

Іноземні партнери як спостерігачі також були залучені до проведення антитерористичних тактико-спеціальних навчань, що мали на меті підвищення рівня міжвідомчої взаємодії з протидії терористичним загрозам та стали завершальним етапом міжнародних тренувань.

Під час цього етапу силовики здійснили комплекс заходів із нейтралізації і знешкодження умовної диверсійно-розвідувальної групи, яка за легендою навчань збиралася вчинити серію терактів у місті та на військовому аеродромі з використанням безпілотних літальних апаратів.

Завдяки ефективним і злагодженим діям спецпідрозділів «диверсанти» були знешкоджені, наслідки їхньої підривної діяльності локалізовані.

Координаційна група АТЦ ретельно проаналізувала ефективність використання учасниками тренувань задіяних сил і засобів  та відзначила високий рівень підготовки  суб’єктів боротьби з тероризмом.

Прес-група УСБУ у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак