Новини
Суспільство

У навчальних закладах Хмельницького висадили понад вісім сотень саджанців

За кошти міського бюджету для шкіл та садочків міста закупили 11 порід дерев та кущів.

З-поміж рослин – калина, горобина, клен, самшит, ялівець, барбарис. Днями саджанці розвезли по навчальних закладах. У кожному з них самостійно вибирали, які дерева чи кущі висадити на своїй території.

Зокрема, озеленили територію школи № 19, яка наступного року відзначатиме свій півстолітній ювілей, – там висадили 15 туй та стільки ж кущів самшиту.

Кущі та дерева привезли до Хмельницького з розсадника у Новоушицькому районі. Їх закупили у рамках міської програми охорони довкілля. Всього – 818 саджанців. Вони обійшлися міському бюджету у 60 тисяч гривень.

«Цього року ми вирішили надати такі саджанці садочкам і школам, щоб прикрасити їх, – коментує Інна Куцка, заступник начальника управління екології та контролю за благоустроєм міста. – Це ініціатива міського голови і наша в зв’язку з тим, що на території міста такі саджанці дуже важко приживаються. Раніше наше комунальне підприємство фінансувало подібні посадки вздовж тротуарів, але цим рослинам потрібен спеціальний догляд. І ми думаємо, що за допомогою педагогічних колективів, з залученням учнів, на територіях шкіл і садочків вони дійсно приживуться».

Окрім 18 шкіл і 14 садочків, саджанці передали Ботанічному саду, що на території Хмельницького Національного університету, та двом бібліотекам. Зокрема, обласна бібліотека для юнацтва отримала 54 саджанців.

Екологи стверджують: зараз – найкраща пора для висадки дерев та кущів, адже за зиму вони наберуть достатньо вологи.

Подробиці – у сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак