Новини
Суспільство

До кінця 2019 року військомати Хмельниччини працюватимуть у форматі прозорих офісів

Військові комісаріати будуть реформовані у територіальні Центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

«Хмельницький обласний і усі військові комісаріати області на нову організаційно-штатну структуру перейдуть до кінця 2019 року», – зазначає військовий комісар Хмельницького обласного військового комісаріату полковник Сергій Присяжнюк.

Він також наголосив, що питання соціальної підтримки людей після демобілізації або після повернення зі служби є дуже актуальними. Це один із шляхів підвищення ефективності роботи військових комісаріатів.

– Ми надаємо допомогу колишнім військовослужбовцям у соціальній адаптації. Важливо, щоб постійну підтримку з боку військкоматів відчували учасники АТО/ООС, їх родини, і особливо — родини тих військовослужбовців, які загинули під час захисту Батьківщини, — підкреслив полковник Олександр Присяжнюк.

Усі завдання, які були покладені на військкомати: облік призовного ресурсу, призов, звільнених у запас чи у відставку військовослужбовців, формування резерву першої і другої черги, питання територіальної оборони тощо, вони залишаються, причому штат працівників військкомату не зміниться. Зміниться, тобто покращиться лиш сам підхід в обслуговуванні населення.

Ефективність подібного переходу вже підтверджено у Чернігові, де на базі військових комісаріатів області завершується пілотний проект з впровадження ефективної системи обслуговування та надання сервісних послуг щодо соціально-правового захисту населення.

“ТЦК після реформування нагадуватимуть прозорі офіси з надання адміністративних послуг. У нас будуть прозорі кабінети з кабінками, де люди без штовханини і черги зможуть прийти і отримати усю необхідну інформацію, консультативну допомогу. Так само вільним буде доступ до спеціалістів, які займаються рекрутингом, питаннями призову і комплектування. Закритим, тобто «з обмеженим доступом», будуть приміщення де займаються мобілізацією та територіальною обороною, там знаходитиметься й оперативний черговий ТЦК”, – наголосив полковник Сергій Присяжнюк.

Автор: Тетяна Новак