Новини
Суспільство

На Хмельницькій АЕС відзначили кращі роботи конкурсу дитячої творчості

Підбили підсумки ХХV дитячо-юнацького художнього конкурсу «Атомна енергетика і ми». До участі в конкурсі було представлено 136 творчих робіт учнів загальноосвітніх шкіл міст Нетішина, Славути, Острога, та сіл Хмельницької та Рівненської областей зони спостереження ХАЕС у жанрах графіки, живопису, декоративно-ужиткового мистецтва.

Гран-прі, переважною більшістю голосів, удостоєна робота неодноразової призерки конкурсу «Атомна енергетика і ми» Анни Гайдук із міста атомників. За найкраще розкриття і відображення теми конкурсу відзначені вихованки Нетішинської дитячої художньої школи (НДХШ) Єлізавета Кулішова та Уляна Марченко, які посіли перше місце. На другій сходинці Дарія Штундер із с. Кутянка Острозького району та Мар’яна Вихованець учениця НДХШ. Третє місце також розділили між собою Дар’я Дем’янчук учениця будинку дитячої творчості та Діана Шостак вихованка художньої школи міста Нетішина.

Відзначені також кращі роботи у номінаціях: за краще живописне рішення, за краще графічне рішення, за оригінальність, за краще декоративне рішення. Варто зауважити, що серед учасників цьогорічного конкурсу є і зовсім юні, діти, які ще не досягли шкільного віку та мають своє бачення атомної енергетики, повідомляють в інформаційному центрі ВП “Хмельницька АЕС”.

За словами представників журі, у творчому конкурсі завжди була велика конкуренція, але цьогорічний загальний професійний рівень виконання художніх робіт значно вищий за попередні роки.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS