Новини
Суспільство

У Летичеві триває будівництво храму

Невдовзі він доповнить меморіал пам’яті загиблих героїв за цілісність, незалежність та волю України, відкритий у селищі за сприяння народного депутата України Віктора Бондаря минулого року.

Будівництво цього, повністю дерев’яного, храму ведеться за кошти Благодійного Фонду «Розвиток рідного Поділля», селищної ради та місцевих мешканців. Розпочались роботи восени і тривають всю зиму, не зважаючи на погодні умови, тому що для роботи з деревиною для надійності та міцності стін підходить саме прохолодний період року.

Зимового, сонячного та порівняно теплого дня, всі, хто знайшов можливість були присутніми на важливій події. Саме 22 лютого 2017 року, відбулося освячення накупольного хреста новозведеного храму Святого Георгія Переможця.

Ближче до початку основного дійства прихожан та небайдужих зібралося більше. Прибули керівники району, а також жертводавці храму, зокрема голова Летичівської районної ради Микола Крутоуз, заступник голови Летичівської районної ради Василь Провозьон, екс-голова селищної ради Віктор Стадник, помічник-консультант депутата Верховної ради Віталій Іваневич та інші.

Чин освячення накупольного хреста здійснювався Благочинним Летичівського району УПЦ КП отцем Андрієм (Смакулою). Під час освячення хреста, всі присутні мали змогу помолитися за наших солдатів, які на сьогодні перебувають у зоні АТО. Всі вони заслуговують звання Героїв, так як готові смертю засвідчити свою любов до Батьківщини.

Отець Андрій пояснив, що Хрест – це символ перемоги добра над злом. Саме такі маленькі, на перший погляд події, допоможуть нам зробити нашу державу сильною та єдиною. Священник подякував всім, хто посприяв будівництву храму та тим, хто був присутнім у цей важливий день. Він підкреслив, що головним стимулом будівництва святині є віра. Адже, ще минулого року на цьому місці була рівнина, а сьогодні тут вже стоїть храм.

Перед підняттям вже освяченого хреста на купол храму, всі присутні скористалися останньою можливістю торкнутися та поцілувати його. За довгоочікуваним підняттям хреста на вершину храму, яка майже сягає верхівок дерев, усі схвильовано спостерігали.

Віримо, що поява ще одного святого місця для молитви допоможе нам стати ще сильнішими духом та здолати непроханого ворога, який зазіхає на нашу цілісність та незалежність. Адже, як стверджує отець Андрій, якщо ми не шануватимемо своїх героїв, тоді нас примусять вклонятися чужим.

Автор: Тетяна Новак