Новини
Суспільство

У Хмельницькому розчищають русло Південного Бугу

У Хмельницькому в районі мосту на вулиці Свободи розчищають русло Південного Бугу. Нині фірма-підрядник завершує екскаваторні роботи, розпочаті від дамби колишнього цукрового заводу, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Річку розчищають уперше за багато років. Розробило проект розчистки міське управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста. Розчистку русла Південного Бугу розпочали влітку минулого року. Тоді підрядник працював поблизу мосту на вулиці Трудовій. 

“Труднощі полягають у тому, що через річку йде багато комунікацій, багато дерев. Нині річка розчищена від Трудової до моста на вулиці Свободи”, – розповідає керівник ТОВ “Поділляпромжитлобуд” Роман Ноль.

Увесь намул, який утворив острівці у річці, уже прибрали. Згодом бульдозерами розрівняють узбережжя. Після цього висіють траву. 

Річка через намул подекуди була вужчою, ніж півметра. Нині стан водойми покращився і тут оселилися дикі качки та видри. 

“По факту розчищено було набагато і ширше через значну заболоченість. Цього року ми відкорегували документацію. Зраз передали її на повторну експертизу. Вартість зросла десь до мільйона гривень”, – зазначає начальник міського управління ЖКГ Василь Новачок.

З минулого року розчистили близько 4 кілометрів русла річки. Роботи планують завершити до кінця цього року. Загальна вартість проекту з очищення русла річки від вулиці Трудової до Степана Бандери становить майже 4 мільйони гривень.

Русло Південного Бугу очищають від намулу

У Хмельницькому в районі мосту на вулиці Свободи розчищають русло Південного Бугу. Нині фірма-підрядник завершує екскаваторні роботи, розпочаті від дамби колишнього цукрового заводу. Увесь намул, який утворив острівці у річці, уже прибрали. Згодом бульдозерами розрівняють узбережжя. Після цього висіють траву. Розчистку русла Південного Бугу розпочали влітку минулого року. Тоді підрядник працював поблизу мосту на вулиці Трудовій. Річка через намул подекуди була вужчою, ніж півметра. Нині стан водойми покращився і тут оселилися дикі качки та видри. Розробило проект розчистки міське управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста. Його вартість становить майже 4 мільйони гривень.

Опубліковано МТРК "Місто" Вівторок, 25 червня 2019 р.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS