Новини
Суспільство

Майже 5 тисяч молодих людей знайшли роботу на Хмельниччині завдяки службі зайнятості

У січні-липні 2019 року статус безробітного у Хмельницькій обласній службі зайнятості мали 8 тисяч осіб з числа молоді  віком до 35 років. 

Станом на 1 серпня 2019 року, на обліку в службі зайнятості перебувало 2,9 тис. безробітних осіб даної категорії, повідомляють у прес-службі відомства.

За  сприяння  служби зайнятості у січні-липні 2019 року знайшли роботу 4,9 тис. молодих громадян, зокрема 50% з них було працевлаштовано оперативно до набуття статусу безробітного. Для максимального наближення професійних навичок громадян, які шукають роботу до потреб роботодавців, розширення їх компетенцій та підвищення конкурентоспроможності на ринку праці проходили професійне навчання   911 осіб.

“З метою професійного самовизначення, підвищення якості та конкурентоспроможності національних кадрів, збалансування ринку праці та ринку освітніх послуг, профілактики безробіття, державна служба зайнятості надає профорієнтаційні послуги. Ними у звітному періоді  було охоплено 7,6 тис. осіб у віці до 35 років та 26,3 тис. осіб, які навчаються в навчальних закладах різних типів”, – зазначають у службі зайнятості.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS