Новини
Суспільство

На Хмельниччині готуються до призову на військову службу

З 1 березня набрав чинності Указ Президента України №44/2017 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році”

Там зазначається, що  у квітні – травні 2017 року мають призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

На Хмельниччині уже почалася підготовка до весняного призову. 2 березня 2017 року у Старій Синяві відбулося засідання районної призовної комісії про підготовку і проведення призову громадян Старосинявського району на строкову військову службу протягом квітня – травня 2017 року. Голова районної призовної комісії Гурин Ю.В.ознайомив присутніх з вимогами керівних документів щодо порядку проведення призову громадян України на строкову військову службу та наголосив на важливість виконання даного заходу.
Військовий комісар Старосинявського військового комісаріату Паламарчук С.Л. висвітлив проблемні питання щодо оповіщення та прибуття призовників на районну призовну комісію та розповів про хід підготовчого періоду до призову на строкову військову службу.
На засіданні районної призовної комісії прийняті відповідні рішення щодо призову громадян України на строкову військову службу у квітні-травні 2017 року.

Раніше у пресі повідомлялося, хто саме підлягає призову на строкову службу у 2017 році.

За законодавством на службу призиваються юнаки віком від 20 до 27 років. Ті, кому виповнилося 18-19 років, також можуть піти служити в армію на добровільній основі. ЗСУ регулярно проводять приписну компанію у військкоматах, рішення про те, коли в поточному році буде призов на строкову службу, залежить від указу президента. При цьому в зону військових дій строковиків не відправлятимуть.

Для солдатів і матросів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу у Збройних Силах України та інших військових формуваннях України, термін служби складе до 18 місяців. Для українців з вищою освітою магістра (спеціаліста), – до 12 місяців. Крім строкової служби для молодих людей віком від 20 до 27 років, в армію також можуть забрати українців до 43 років, які закінчили військову кафедру.

 

Автор: Алла Самойленко