Новини
Події

У Хмельницькому склали присягу 50 співробітників Служби судової охорони

У Хмельницькому 50 співробітників новоствореної Служби судової охорони склали присягу, йдеться в сюжеті МТРК “Місто”.

Загалом, за результатами двох конкурсів, на роботу в обласне управління Служби судової охорони взяли 147 осіб. Частина ще проходять спецперевірку та медичні огляди. 

“Деякі кандидати відпали при співбесіді. Перші 50 людей прийняли присягу і сьогодні приступлять до роботи”, – розповів начальник територіального управління Служби судової охорони у Хмельницькій області Сергій Мельник.

Відсьогодні вони приступили до виконання обов’язків і охоронятимуть 31 приміщення суду. У Хмельницькому під їхньою цілодобовою опікою буде 8 судів. 

“Ми повинні охороняти суддів, забезпечувати охорону судового процесу, забезпечувати в’їзд транспортних засобів і вести документацію належним чином”, – розповів командир відділення теруправління Служби судової охорони Костянтин Задорожний.

Раніше приміщення судових установ в Україні охороняли нацгвардійці та спецпідрозділ “Грифон”. 

“Раніше охоронялись суди в основному технічними засобами. В робочий час основна 

відповідальна особа була – це судовий розпорядник. Коли багато учасників, звичайно, важко було вирішувати ці питання. Ми давно чекали створення цієї служби”, – пояснив начальник теруправління Державної судової адміністрації в Хмельницькій області Іван Приступа.

Створити нову службу вирішила Вища рада правосуддя. До обов’язків судових охоронців входитиме насамперед забезпечення пропускного режиму та громадського порядку в залі засідань, а також охорона суддів.

Детальніше – у сюжеті: 

Співробітники Служби судової охорони склали присягу

50 співробітників новоствореної Служби судової охорони склали присягу. І відсьогодні приступили до виконання обов’язків. В області вони охоронятимуть 31 приміщення суду. У Хмельницькому під їхньою цілодобовою опікою буде 8 судів. Загалом, за результатами двох конкурсів, на роботу в обласне управління служби судової охорони взяли 147 осіб. Частина ще проходять спецперевірку та медичні огляди. Нагадаємо, раніше приміщення судових установ в Україні охороняли нацгвардійці та спецпідрозділ “Грифон”. Створити нову службу вирішила Вища рада правосуддя. До обов’язків судових охоронців входитиме насамперед забезпечення пропускного режиму та громадського порядку в залі засідань, а також охорона суддів.

Опубліковано МТРК "Місто" Вівторок, 10 грудня 2019 р.

Раніше повідомлялося, що на Хмельниччині розсилають фальшиві повістки до суду.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter