Новини
Суспільство

Є різниця: митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський жорстко відреагував на звернення президента

Архієрей Православної церкви України, митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський також відреагував на новорічне звернення президента Володимира Зеленського, яке обурило мережу.

Користувачі соцмереж доволі критично сприйняли новорічну промову глави держави через питання мови та перейменування вулиць. Зокрема, Зеленський заявив, що мова спілкування українців не важлива. За словами президента, “ми усі уявляємо країну однаково: де немає війни. Де неважливо, як названа вулиця, бо вона освітлена та заасфальтована. Де немає різниці біля якого пам’ятника ти чекаєш дівчину, в яку закоханий”. 

Така імпровізація на тему “какая разніца” глибоко обурила й митрополита.

“Я, Антоній Махота – митрополит Православної Церкви України і я пам’ятаю, що це Помісна Православна Церква мого народу! Я пам’ятаю що її Предстоятель – Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній!

Я пам’ятаю всіх свої собратів архієреїв, які моляться за Богом храниму і Богом бережену Україну нашу! Я пам’ятаю чесне пресвітерство і у Христі дияконство – побожне українське духовенство!

Для мене є різниця, в яку Церкву земну ходити!!! І я знаю, хто я!”, – написав Антоній Махота на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зазначимо, що критичні реакції на звернення президента поширюються у мережі з хештегом #єрізниця.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter