Новини
Кримінал

Хмельницьким ув’язненим намагались передати заборонені предмети

Співробітниками Хмельницького слідчого ізолятора попереджено потрапляння до охоронюваної зони значної кількості заборонених предметів.

“Під час догляду вмісту посилки, що надійшла від мешканця міста Кам’янець-Подільський на ім’я ув’язненого було виявлено та вилучено 18 пачок дріжджів вагою 100 г кожна, які знаходилися в даній посилці в прихованому вигляді”, – сказано у повідомленні державної установи.

За даним фактом співробітниками установи проводиться робота щодо оформлення та подальшого направлення до суду матеріалів за ознаками вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 188 КУпАП (незаконна передача заборонених предметів особам, яких тримають у слідчих ізоляторах, установах виконання покарань), відповідальність за яке передбачено у вигляді попередження або накладення штрафу від п’ятнадцяти до двадцяти п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян із конфіскацією заборонених предметів.

Порядок передач у СІЗО резулюється “Правилами внутрішнього розпорядку слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби України”. Окрім алкоголю, дріжджів, зброї та наркотиків у списку заборонених предметів є дуже багато інших пунктів.

“Вироби та посуд з фарфору, скла, кераміки, металу та нержавіючої сталі, у тому числі каструлі, сковорідки, казанки, ложки, виделки, кружки, тарілки, гроші, цінні речі та цінні папери, оптичні прилади (крім окулярів), будь-які вироби з дорогоцінних металів, наручні та кишенькові годинники, предмети медичного призначення (шприци, голки, джгути тощо), будь-яка теле-, радіо-, аудіо- та відеоапаратура, аудіо-, відеокасети, CD- та DVD-диски, комп’ютерна техніка, подовжувачі, гірлянди, проводи, дроти, мотузки, гральні карти заводського та кустарного виготовлення”, – такий перелік надає відповідний пункт статті 4 правил.

Список заборонених предметів доповнюють кольорові ручки (окрім ручок синього, чорного та фіолетового кольору), олівці, фарби та папір.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter