Новини
Інфраструктура

У дендропарку Хмельницького незабаром запрацює новий туалет

Наразі нова громадська вбиральня, що з’явилася у дендропарку «Поділля» ще минулого року, зачинена. Начальник управління ЖКГ Василь Новачок каже: відкривати туалет для відвідувачів парку планують уже з 1 червня.

Навесні вбиральня не працювала через карантинні обмеження. З міського бюджету на будівництво нового туалету витратили близько чотирьох тисяч гривень.

На зиму його вже не підключали до води та комунікацій. Були карантинні обмеження, була заборона відвідування парку, відтак нагальної потреби відкривати новий туалет не було, – пояснює Василь Новачок.

У туалеті – три кабінки. Над двома розміщені спеціальні позначки, які вказують, що користуватися вбиральнею можуть і люди з інвалідністю.

А от громадську вбиральню у сквері ім. Т. Шевченка ще будують.

Минулого року демонтували старий, змурували нові стіни. Цього року зробили покрівлю. Поки що роботи призупинені, адже той фінансовий ресурс, який був передбачений, вже повністю використаний та повністю оплачений, – пояснює начальник управління ЖКГ.

Передбачалося на будівництво понад 2,5 мільйона гривень. На найближчій сесії Хмельницької міської ради планують додатково виділити кошти. Новим туалетом користуватися також зможуть користуватися люди з інвалідністю. Однак вбиральня буде платною. Завершити її будівництво планують до середини цієї осені.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter