Новини
Події

Міські голови Хмельниччини поспілкувалися з народними депутатами

Депутати міжфракційного депутатського об’єднання «За Хмельниччину», куди входять 12 народних обранців краю, провели онлайн-нараду із мерами міст обласного значення Хмельниччини.

Долучились до зустрічі і консультанти Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України (АМУ), виконавчий директор, голова РВ, міський голова Славути Василь Сидор, мер Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич, міський голова Городка Василь Підлісний та всі інші мери були на відеозв’язку.

Міські голови вкотре обговорили найактуальніші для громад питання та проблеми, з якими зіштовхуються громади.

Зокрема, йшлося про проблему фінансування прохтехосвіти, втрат місцевих бюджетів, компенсації за пільгові перевезення та субвенцій із державного бюджету для будівництва важливих об’єктів.

Голова Хмельницького РВ АМУ, міський голова Славути Василь Сидор наголосив, що усі сфери освіти потребують підтримки: і початкова, і профільна: 

Освіта і медицина – це обов’язок держави. Ми можемо допомагати, але брати усі витрати на місцеві бюджети не можемо.

Також Василь Сидор нагадав про відсутність компенсацій для громад 30-кілометрової зони АЕС.

АМУ опрацювала усі проблемні питання і запропонувала механізми і рішення. Сподіваюсь, що знайдемо точки дотику і зробимо максимум, – наголосив Василь Сидор.

Нагадаємо, вчора народні депутати, що входять до міжфракційного депутатського об’єднання «За Хмельниччину» підписали Меморандум спільних дій заради Хмельниччини.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter