Новини
Дозвілля

На Хмельниччинні започаткували новий екомаршрут

Сьогодні, 21 липня, на Славутчині відбувся велопробіг експериментальним туристичним маршрутом.

Його започаткували у рамках поданого на участь у громадському бюджеті-2021 проєкті «Екологічна стежина як форма здійснення лісового туризму». Учасники проїхались від м. Славута до с. Голики.

Близько 70 велосипедистів підтримали цю ідею та долучилися до велопрогулянки, при цьому наймолодшій учасниці, Мілані, лише 6 років, а найстаршому, Валерію Шабурову – 65 років.

Усі без винятку мали нагоду познайомитися ближче із природним багатством славутського краю та із ландшафтним різноманіттям Малополіського Погориння, який славиться своїм цілющим сосновим повітрям, чистими озерами та неліченим за кількістю різнотрав’ям.

Нагадаємо, що відповідно до Указу Президента України від 2 серпня 2013 року «Про створення національного природного парку «Мале Полісся» у нашому регіоні був створений природний, розташований у межах Ізяславського та Славутського районів. Його загальна площа – 8762,7 га. Основними землекористувачами цієї території є вісім сільських рад, а лісокористувачами – ДП «Ізяславське лісове господарство» і ДП «Славутське лісове господарство», – говорять у міськраді.

Коротко про проєкт «Екологічна стежина як форма здійснення лісового туризму»: створення екологічної стежки є формою реалізації лісового туризму, а також базою створення комлексного екотуристичного продукту. Це завчасно визначений туристичний маршрут, привʼязаний до певної місцевості, на якому будуть розташовані унікальні та типові обʼєкти. Екостежка, на якій передбачено  5 зупинок, буде добре обладнана та інформаційно насичена. Автор проекту: Віктор Гавура.

Наразі проєкт проходить експертну оцінку структурними підрозділами виконавчого комітету Славутської міської ради. А чи буде він реалізований чи ні, залежатиме від голосування за громадські проєкти у вересні цього року.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter