Новини
Вибори

Вибори у Хмельницькому: з окремим входом на дільниці та вимірюванням температури (ФОТО)

На території дільничної  виборчої комісії №493, розташованій у хмельницькому  навчально-виховному комплексі №10, одразу після відкриття досить велелюдно. Один з членів ДВК голосно закликає всіх обробляти руки антисептиком, інша членкиня  вимірює температуру й  просить  для цього підняти рукава пальто та кофти аж до ліктя.

В окремому лотку можна взяти ручки, які після використання необхідно покласти в іншу ємність. Проте чимало виборців  приходять голосувати зі своїми ручками.  На дільниці облаштували і окремий вихід – біля сходів на верхні поверхи приміщення.

За півтори години біля входу на цю дільницю вже черга з понад десяти охочих проголосувати. Загалом виборців прийшло більше, ніж тут очікували, відзначає голова ДВК Геннадій Луцюк.

На дільниці №488 у театрі ім. Старицького о 10-й годині скупчення нема. У просторому театральному холі зробили розмітку для дотримання дистанції. Ця дільниця є середньою за чисельністю – тут згідно зі списками можуть проголосувати 1 163 виборці.

“Рівно о 8-й годині ми відкрили двері й тоді ж до нас прийшов перший виборець. На дільниці ми забезпечені масками, рукавичками, антисептиками. Всі виборці організовані,  лише декілька людей забули вдома свої ручки. Зранку я особисто обробила дверні ручки антисептичним засобом, а вологе прибирання здійснюватиме прибиральниця театру”, – розповідає заступниця голови дільничної виборчої комісії №488 Ірина Карапозюк.

До 15-ти виборців члени цієї ДВК виїздитимуть додому. Про причини голосування їх за місцем проживання тут не повідомляють.

Як і на всіх інших дільницях, тут облаштували окрему кабінку для голосування тих, у кого виявлять підвищену температуру. Але станом на 10-у годину, таких громадян тут не зафіксували.

“Переважно, члени комісії дотримуються санітарних вимог. Є антисептики, засоби захисту, багато де нанесена розмітка. У постанові Кабміну є рекомендація, що має  бути не більше трьох виборців на один стіл. Але не скрізь  комісії дотримуються цих умов. Тобто, це питання ніхто не контролює”, – коментує омбудсмен громадянської мережі ОПОРА в області Володимир Гарієвський.

На одній з дільниць області, за словами координатора спостереження за вборами від ОПОРИ Андрія Попика, столи затягнули прозорою харчовою плівкою.

Волонтерів, які проводять опитування “5 питань від Президента”, біля цих дільниць зранку не було. За інформацією громадянської мережі ОПОРА, вони працюють не скрізь. Але деінде ставлять питання виборцям до, а  не після голосування, що може мати ознаки прихованої агітації.

Автор: Редактор

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter