Новини
Події

На Хмельниччині співробітники СБУ «розміновували» газорозподільчі станції

Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України у Хмельницькій області провела планове антитерористичне тренування.

Перевірялась готовність екстрених служб до дій з попередження і нейтралізації загроз об’єктам газотранспортної системи регіону.

За задумом тренувань, було здійснено спробу «мінування» одночасно чотирьох газорозподільчих станцій в різних населених пунктах області. Під час перевірки було встановлено, що адміністрація і працівники цих об’єктів діяли відповідно до інструкцій. За викликом на місце події прибули  співробітники Національної поліції та Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Учасники заходів вчасно виявили, локалізували та знешкодили закладені умовні «вибухові пристрої». Також вони відпрацювали алгоритм міжвідомчої взаємодії під час можливих терористичних і диверсійних загроз.

За підсумками тренувань Координаційна група надала практичні рекомендації щодо удосконалення  системи захищеності відповідних об’єктів і здійснення контролю за усуненням виявлених недоліків.

Служба безпеки України закликає мешканців області бути пильними та відповідальними. У разі виявлення зброї чи вибухових пристроїв, наявності даних про факти прибуття і перебування в регіоні підозрілих осіб, а також про ознаки здійснення диверсійної та терористичної діяльності, просимо громадян звертатися за номером гарячої лінії УСБУ у Хмельницькій області: (0382) 65-12-57 або на електронну пошту: usbu_hml@ssu.gov.ua.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter