Новини
Здоров’я

У Славуті та Шепетівці почали вакцинувати медиків

Вакцину Covishield, вироблену за ліценцією Oxford-Astra Zeneca на індійському майданчику Serum Institute, яка надійшла на Хмельниччину, почали доставляти у регіони краю. У Шепетівці та Славуті вже отримали перші партії та почали проводити вакцинацію.

У Славутському центрі ПМСД, на базі якого проходить вакцинація, підготували одну мобільну бригаду (у складі лікаря та двох медсестер), яка пройшла навчання та отримала відповідні сертифікати. Наразі у Славуті отримали 800 доз, які розраховані на перший етап вакцинації. В першу чергу вакцинуватимуть персонал стаціонару Славутської міської лікарні, які безпосередньо надають допомогу  хворим на коронавірус, та працівники швидкої допомоги. Другий етап передбачає вакцинацію решти медичних працівників, працівників поліції та осіб, старших 80 років.  

За словами головного лікаря Славутського Центру ПМСД Олега Гаврилюка, із понад 500 медиків погодилися вакцинуватися наразі тільки 160.

Але я впевнений, що й решта медпрацівників рано чи пізно зрозуміють, що вакцинація – це єдиний метод позбутися коронавірусної хвороби. Так, звичайно, будь-яка вакцина, як і будь-який лікарський препарат,  має свої побічні дії. Але набагато краще відчути незначний біль або незначне підвищення температури, ніж лежати в реанімації і, не допусти Боже, померти, – прокоментував медик.

Також він додав, що виявили бажання вакцинуватися і містяни, які не є медиками.

Протягом вчорашнього дня я отримав близько 30 дзвінків від знайомих, які цікавилися, коли вони могли б щепитися. Тому бажаючих – і я радий цьому – є багато, – зазначив Олег Гаврилюк.

У Шепетівці 11 медиків реанімації захворіли на COVID-19

Стартувала кампанія з вакцинації і в Шепетівці. Вчора, 11 березня, щеплення розпочали робити тим медикам, які надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу.

Всього у Шепетівці отримали 500 доз вакцини, які планують використати якнайшвидше.

За словами головного лікаря Шепетівського центру ПМСД Андрія Нечипорука, вакцинація пройшла з дотриманням всіх вимог, без зафіксованих ускладнень та реакцій на препарат.

В першу чергу вакцинують медичних працівників Шепетівської багатопрофільної лікарні, Полонської міської багатопрофільної лікарні ім. Наталії Савеліївни Говорун, а потім ПМСД, – зазначив медик.

Тим часом у Шепетівці захворювання на COVID-19 зафіксували одночасно в 11 медиків реанімації. Як повідомив завідувач відділення анестезії та інтенсивної терапії шепетівської лікарні Валерій Сивоконюк, інфікувалися 5 лікарів та 6 анестезіологів.

Шепетівські медики також зазначають: штам коронавірусу, який циркулює нині, став небезпечнішим: важко хворіє багато молоді, вік померлих від коронавірусу меншає, часто почали госпіталізувати дітей, повідомляє сайт міста Шепетівка.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter