Новини
Суспільство

У Ізяславі допомагають сім’ям у вихованні дітей із порушеннями психофізичного розвитку

Вчора,18 квітня, на базі Ізяславської районної психолого-медико-педагогічної комісії відбулося психолого-медико-педагогічне обстеження та супровід дітей дошкільного та шкільного віку із порушеннями психофізичного розвитку.

У роботі засідання комісії взяли участь  завідувач районної ПМПК, консультанти та районний педіатр.

Метою діагностичного засідання було здійснення психолого-медико-педагогічного супроводу дітей, визначення програм навчання, видів корекційних занять. За підсумками роботи фахівцями комісії було надано консультативну допомогу батькам дітей з порушеннями психофізичного розвитку.

Сьогодні районна ПМПК – це широка консульта­тивна робота з різними групами населення: батьками, дільничними лікарями, вчителями, практичними психологами. Двері консультації відкриті впродовж восьмигодинного робочого дня. Сюди може зайти кожний, хто потребує інформації про:

– особливості розвитку дитини з різноманітними видами порушень;

– визначальне значення адекватної й систематичної корекційної роботи;

– навчальні заклади та їх наявність у регіоні, тощо.

Особливо бажаними в консультації є представники сімей, які виховують дітей із важкою патологією. Тут вони можуть отримати про­фесійні поради, як у родинному колі розвивати й виховувати дитину, періодично можуть здійснювати контроль цього процесу, дізнатися про перспективи суспільно-трудової реалізації і т.ін.

Як нещодавно наголосила дружина Президента України Марина Порошенко під час її участі  у роботі триденного тренінгу для близько 120 фахівців психолого-медико-педагогічних консультацій (ПМПК) Хмельницької області, «на сьогодні інклюзивна освіта – це складова загальної освітньої реформи в Україні, яка надасть можливість всім дітям без винятку отримати якісну і доступну освіту у звичайних школах».

 

За матеріалами відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації

Автор: Алла Самойленко