Новини
Освіта

У школах Хмельницької громади можуть продовжити навчальний рік

До середини червня можуть продовжити цього року навчання у школах Хмельницького та приєднаних до громади сіл. Причина – через перебування у «червоній» зоні чимало часу школярі провели на дистанційному навчанні, тож у додатковий час мають надолужити згаяне.

Як розповів під час онлайн-прийому заступник Хмельницького міського голови Михайло Кривак, законом визначено, що навчальний рік має закінчитися не пізніше 1 липня.

Педагогічна рада кожного закладу має вирішити самостійно, як і коли завершити цей навчальний рік. Від міської ради можу сказати, ми зацікавлені у тому, щоб діти у травні навчалися очно, – прокоментував посадовець.

Аби виконати норму у 175 днів, також визначену законом, навчальний рік попередньо планують продовжити до 11 червня.

Що до свята «Останнього дзвоника», то зважатимуть на те, в якій зоні карантину на той момент перебуватиме Хмельниччина. У «червоній» зоні свято, як і минулого року, відбуватиметься у форматі онлайн. Якщо ж область буде у «помаранчевій» або «жовтій» зоні, то останній дзвоник для школярів може продзвеніти на традиційних лінійка, але – на відкритому просторі та без скупчення людей.

Стокове зображення від Depositphotos

Читайте також: Новий корпус НВО у Хмельницькому відкриють восени

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook