Новини
Освіта

Новий корпус НВО у Хмельницькому відкриють восени

Хмельницький міський голова пообіцяв, що новий корпус навчально-виховного об’єднання №1 запрацює вже з 1 вересня. Хмельничани традиційно розділилися у реакціях: одні – задоволені, інші – не дуже.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук Олександр Симчишин, цей довгобуд нинішній владі дістався від попередників. Стартувало його будівництво ще у далекому 2012 році.

Історія будівництва непроста: довелося переробляти все те, що вже було зроблено, але не витримувало ні вимог, ні випробування часом: демонтувати цеглу, замінювати всі вікна, розривати договори з попередніми підрядниками, судитися, проводити нові тендери, коригувати проєктно-кошторисну під нові ДБН… – розповів деталі очільник громади.

Проте, зазначив, все це наразі – позаду.

За словами міського голови, з нового навчального року молодша школа НВО №1 прийме, орієнтовно, 420 учнів. Також суттєво збільшиться кількість місць у дитячому садку (в діючому приміщенні).

В серпні повністю завершуємо новий корпус, а вже у 2022 році утеплимо діюче приміщення і збудуємо спортивні майданчики (в тому числі – ігрових видів спорту) зі штучним покриттям 36/16,пообіцяв Олександр Сергійович.

Також додав, що сучасний харчоблок у закладі відремонтували та обладнали ще минулого року.

Вартість всіх робіт по 2 чергах – 56 мільйонів гривень. Новий корпус обійшовся у 41 мільйон.

“Школа на Озерній”, колапс та ліцей

Коментуючи новину, хмельничани традиційно розділилися у думках: одні радіють, інші ж відреагували так:

Новина то гарна, але не для мешканців навколишніх будинків, виїхати з вулиці зараз не можливо!!! Коли додасться учнів, страшно уявити той колапс, що буде на в‘їзді виїзді з вулиці!

До 40 діток в класах, яка це норма? Класи малі для такої кількості дітей.

Дехто скористався можливістю поставити питання, що вже стало традиційним: “Коли буде школа на Озерній?“. Міський голова, в черговий раз, на це запитання відповів.

Також хмельничани нагадали про ліцей №17, в якому діти молодших класів наразі навчаються у тісноті:

Дуже чекаємо також від вас новину про ліцей 17, коли дітки матимуть змогу навчатись в просторих класах. Ось так наразі зараз в нашому класі. Дуже тісно, ми терпимо і чекаємо, – написали у коментарях та додали фото.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook