Новини
Екологія

На Хмельниччині за місяць рибалки 79 разів порушили закон

У період з 1 по 31 травня 2021 року державними інспекторами Хмельницького рибоохоронного патруля було проведено 51 рибоохоронний рейд та викрито 79 порушень природоохоронного законодавства, з яких 17 – грубі. Складено 45 протоколів за порушення правил рибальства, 6 – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів та 1 – за невиконання законних розпоряджень чи приписів посадових осіб органів, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища. Крім цього, оформлено 10 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

За цей період на порушників накладено штрафів на суму 4 505 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 57 086 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 31 заборонене знаряддя лову, з них 15 – за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений, – повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

До судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності передано 17 адміністративних справ.

Детальніше про порушників розповіли у пресслужбі Хмельницького рибоохоронного патруля.

Чоловіка, який ловив рибу сітками, що є забороненим знаряддям лову, виявили інспектори спільно з правоохоронцями на річці Південний Буг у селі Марківці Хмельницького району. Рибалка встиг витягнути з води 93 сріблясті карасі. Завдав цим збитків у розмірі 1 581 грн. На порушника склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи передано до суду.

Також викрили порушників, які перевозили рибу, не маючи на це відповідних документів.

В смт Меджибіж Хмельницького району викрили жінку, яка перевозила 100 кілограмів свіжовиловлених сріблястих карасів. Придбала громадянка рибу у невідомих осіб без відповідних документів, тож і сама не мала паперів, які би підтверджували законність права власності на водні біоресурси.

У селі Миньківці Кам’янець-Подільського району державні інспектори з працівниками поліції викрили чоловіка, який перевозив 480 кілограмів риби. Так само, які і в попередньому випадку, громадянин придбав рибу у невідомих осіб без відповідних документів, і право власності на водні біоресурси довести не зміг.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook