Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому будують дорогу до аеропорту

Одна з передвиборних обіцянок президента Зеленського – аеропорт в кожному обласному центрі. На реалізацію цього плану, а саме – модернізацію летовищ – у держбюджеті передбачили 2,4 мільярда. У планах Кабміну – допомогти відродитися 14 аеропортам. Щоправда, летовище у Хмельницькому там не згадується. Попри це роботи біля аеропорту в обласному центрі тривають, і він потроху повертається до життя.

Нещодавно поблизу летовища почали капітальний ремонт дороги протяжністю 600 метрів. Раніше там розчистили ділянки проїзної частини від кущів та зайвої рослинності. Завдяки цьому вдалося збільшити кількість смуг.

На ремонт цього об’єкту витратять майже 20 мільйонів гривень. І вже за кілька тижнів відремонтована дорога стане візитівкою Хмельницького аеропорту.

У планах – розширити дорожнє полотно, облаштувати асфальтове покриття, прокласти тротуари та влаштувати освітлення, – розповідає директор КП «Аеропорт Хмельницький» Валерій Сорока.

Також на летовищі планують цього року запустити вантажні перевезення. Задля цього закупили рентгенотелевізійну установку. З допомогою сучасного апарату буде відбуватися огляд вантажів.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook