Новини
Кримінал

Водна поліція Хмельниччини оприлюднила невтішну статистику

Правоохоронці наголошують, що з початку сезону було задокументовано 5 фактів керування водним транспортом у нетверезому стані.

Вже понад рік у Хмельницькій області існує профільна правоохоронна служба, до компетенції якої входить контроль дотримання правопорядку на Дністровському водосховищі, Південному Бузі та на інших водоймах краю.

За відомчими даними, спеціалісти служби за час роботи задокументували 5 фактів керування громадянами плавзасобами у стані алкогольного сп’яніння.

Відповідно до норм законодавством України за таке правопорушення передбачена  така ж, як і за керування наземним транспортом під впливом спиртного, а саме – близько 17000 гривень штрафу.

Також правоохоронці зазначають, що за фактом браконьєрства було задокументовано 8 випадків та 11 адміністративних правопорушень, пов’язаних з порушеннями правил вилову риби. Так, згідно до ч.1 статті 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» за дані діяння також передбачена кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, що нещодавно десятки мертвих рибин виявили у річці на Хмельниччині.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook