Новини
Здоров’я

На Шепетівщині частину амбулаторій зроблять доступнішими та енергоефективними

Збудують нові пандуси або переобладнають вже існуючі, замінять системи опалення та налагодять або проведуть нові системи водопостачання та водовідведення – у Шепетівському районі взялися реконструювати медичні амбулаторії, аби вони стали зручнішими та комфортнішими для відвідувачів. Роботи вже почали і планують завершити їх до кінця року.

За словами головного лікаря Шепетівського ЦПМСД Андрія Нечипорука, вперше така реконструкція відбудеться у співпраці з громадами, які долучаться до часткового співфінансування та допоможуть матеріалами.

Які роботи та в амбулаторіях яких громад запланували провести:

  • Судилківська ТГ – твердопаливний котел планують встановити у Хролинській амбулаторії. Також продовжать міняти вікна та встановлять нові двері. У селі Городище коштом громади в амбулаторію проведуть системи водопостачання та водовідведення.
  • Ленковецька ТГ – в амбулаторію села Чотирбоки планують реконструювати санвузол та встановити твердопаливний котел. Такі ж роботи виконають в амбулаторію у селі Мокіївці, де додатково ще мають замінити 6 вікон.
  • Грицівська ТГ – двоповерхова амбулаторія має стати більш інклюзивною. Для цього біля приміщення реконструюють пандус, перенесуть на перший поверх, розширять та обладнають поручнями санвузол. Також на першому поверсі обладнають оглядовий кабінет для маломобільних пацієнтів. На другий поверх амбулаторії проведуть воду у кабінети прийому.
  • Михайлюцька ТГ – амбулаторію у селі Михайлючка утеплять та переведуть на опалення за допомогою твердопаливного котла. Планують також зробити ремонт у кабінетах прийому пацієнтів. Для зручності відвідувачів обладнають пандус.

Нагадаємо, всього на Хмельниччині є 30 амбулаторій первинної медико-санітарної допомоги, які збудували у Хмельницькій області в рамках програми “Доступна медицина”. Останній такий медичний заклад відкрили наприкінці листопада у селі Красностав.

За інформацією Хмельниччина. Північ

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook