Новини
Політика

Хмельницький міський голова очолив рейтинг довіри до влади

Олександр Симчишин – лідер рейтингу міських голів від Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine. Дані дослідження, яке показало найвищий рівень довіри не лише до міського голови, а й до депутатського корпусу, оприлюднили під час конференції з демократичного самоврядування.

Під час зібрання представили чимало цікавих рейтингів, складених навесні цього року, проте хмельничанам, напевно, найцікавішим буде той, де йдеться про очільників міст та громад. Хмельницький вкотре лідирує у рейтингу, завдяки міському голові та міській раді, які мають найвищі показники рівня довіри від містян.

Як зазначили під час представлення рейтингу, “вибори 2020 року показали, що місцевий оптимізм, який набагато вищий за загальнонаціональний, дозволив міській владі далі зафіксуватися в своїх позиціях та продовжити свою справу”.

Також, представляючи рейтинг міських голів, заступник директора соціологічної групи Рейтинг Любомир Мисів, зокрема, зазначив:

Є міста, де рівень довіри до міського голови просто шалений.

Та додав, що 87%, які має відповідно до рейтингу, очільник Хмельницької громади, це дуже багато. Так само як і рівень довіри до міської ради – 76%.

Депутатам ще стільки не довіряли, – прокоментував цифри пан Мисів.

Різницю у відсотках між довірою міському голові та міській раді він пояснив тим, що в українців досі залишається сприйняття влади через особистість:

Тому є міський голова, він відповідальний – ось є людина, на яку можна повісити всіх собак і сказати, що він відповідає за все в місті.

Що, власне, дехто з хмельничан з успіхом робить, коментуючи ті або інші події, які відбуваються у місті.

Представлення рейтингу міських голів – з 1:32:19. Відео: IRI Ukraine

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook