Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому біля смітника будують магазин

Сумнівне будівництво магазину, в якому, за попередньою інформацією, планують до того ж пекти хліб, розгорнули в одному з мікрорайонів Хмельницького поруч зі смітником. Мешканці будинку, розташованого поруч, побоюються, що їхній двір з таким сусідством перетвориться на житло для гризунів. Влада поки що вивчає питання законності будівництва, яке протирічить нормам закону, проте яким буде результат – питання відкрите.

Мешканці будинку №14 на вулиці Чкалова (за новим найменуванням – Георгія Гонгадзе) у мікрорайоні Гречани не знають, у які двері ще їм стукати. Обурює їх те, що у дворі будують крамницю за кілька метрів від смітника.

За словами місцевих мешканців, у новій споруді планують пекти хліб.

І смітник поряд. Щурі бігають. Як можна хліб зі щурами поєднати? Ви ж бачите, яка відстань, – каже мешканка будинку Неля Романова.

За законом, контейнерні майданчики мають розташовуватися на відстані не менше 20 метрів від стін житлових та громадських будівель.

Майданчик, що розташований на Курчатова, 1а, зроблений у 2018 році, відстань від будинку у 20 метрів витримана. Він стаціонарний, критий металом. Людина, яка отримувала дозвіл на цю ділянку, мала враховувати існуючу забудову, – пояснює начальниця відділу з благоустрою управління комунальної інфраструктури ХМР Тетяна Циб.

Обурені хмельничани, які проти такого сусідства у своєму дворі, на знак протесту вже були готові перекривати дорогу, аби їх почули. Ще влітку вони написали листа до міської влади. Проте відповіді досі не отримали. Натомість міський голова каже – про цю ситуацію чує вперше.

Тут треба перевіряти документи, бо якщо там будується споруда, вона, відповідно, має всі дозвільні документи. Перевіримо обов’язково, подивимося відстані, подивимося законність документів по об’єкту, – пообіцяв Олександр Симчишин.

Тим часом мешканці багатоповерхівки бачать лише два виходи із ситуації: або перенести смітник, або припинити будівництво. Проте, за словами Тетяни Циб, наразі іншого місця, куди би можна було перенести сміттєвий майданчик – немає.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook