Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині виконані будівельні роботи на майже 5 мільярдів гривень

Будівельні підприємства області протягом трьох кварталів виконали будівельні роботи на 4,846 мільярда гривень. Індекс будівельної продукції у порівнянні з минулорічними дев’ятьма місяцями становив 114%. Торік індекс сягнув 137,8% у порівнянні з відповідним періодом 2019-го.

Найактивніше роботи велися на інженерних спорудах Поділля. В інженерію вкладено майже три чверті всіх коштів – 3,527 мільярда гривень, що на 23,9% більше, ніж за дев’ять місяців торік. Причому жвава робота саме на цьому типі об’єктів характерна не тільки для поточного року: торік теж саме на інженерних спорудах досягнуто найбільшого приросту. За дев’ять місяців 2020-го виконано рівно вдвічі більше робіт, ніж за відповідний період 2019-го.

Лише трохи більше однієї десятої робіт (11,1%) зроблено у житлових будинках – на суму 537,3 мільйона гривень. На відміну від інженерії в роботах у житлових спорудах зафіксоване незначне падіння обсягу – на 0,8%. Торік фіксувалося також незначне, але зростання, – 0,5%.

Дещо більше зроблено в нежитлових спорудах: виконано робіт на 782,2 мільйона (падіння на 7,2%). Торік теж спостерігалося падіння, причому суттєвіше – на 20,7%.

Як поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, від загального обсягу виробленої будівельної продукції 22,0% припало на нове будівництво, капітальний та поточний ремонт – 69,2%, реконструкція та технічне переоснащення – 8,8%.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook