Новини
Інфраструктура

З центру Хмельницького приберуть великогабаритну рекламу

На зміну застарілим громіздким бігбордам, більшість яких, кажуть у міській раді, вже прибрали, принаймні з центру міста, прийдуть більш сучасні носії реклами. Впорядкувати відповідно до дизайн-коду міста планують також вивіски. Детальний план центральної частини міста, де прописали вимоги до розміщення комерційних оголошень, затвердили днями на засіданні виконавчого комітету.

За словами в.о. начальника управління архітектури та містобудування Хмельницької міської ради Максима Дружиніна, у детальний план входить більш деталізоване планування, зонування, розміщення, функціональне призначення тієї чи іншої ділянки, розташованої в центральній частині міста.

Переходимо на сучасніші засоби реклами. Дуже багато старих форматів ми позабирали з центру і максимально його розвантажили, – додає заступник міського голови Микола Ваврищук.

Відповідно до затвердженого плану, реклама у середмісті залишиться, але стане більш сучасною. Так, на вулицях можна побачити більш сучасні ЛЕД-екрани, скроли та сітілайти.

Дозволів на старого формату рекламу реклами, особливо в центрі міста, точно ми більше надавати не будемо, – наголосив заступник міського голови.

Обмеження торкнуться і вивісок. Вони повинні вписуватися у затверджений дизайн-код вулиць Подільської, Кам’янецької та Соборної. Такої ж думки і хмельничани, які вважають, що реклама не повинна псувати історичну частину міста.

Поки бігборди та великогабаритну рекламу прибрали лише на центральних вулицях міста. Далі це робитимуть і в мікрорайонах.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Нагадаємо, нещодавно на вулиці Вайсера хмельничани помітили нові рекламні конструкції, які їм не дуже припали до душі. Проте в нову концепцію дизайн-коду вони вписуються.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook