5 корисних Big Data рішень для бізнесу
13 Лютого 2023

Big Data — це різноманітні дані великих об’ємів, які зберігаються на цифрових носіях. Простіше кажучи, це структуровані масиви інформації, як, наприклад, перелік товарів, що реалізуються, список постачальників, таргетовані розсилки, цільова аудиторія тощо. Такі дані допомагають проаналізувати ефективність бізнесу, знайти оптимальні рішення та удосконалити власну справу. Сьогодні розкажемо про 5 корисних Big Data рішень, які пропонує оператор Київстар. 

Портрет клієнта

Формування портрета клієнта, який допоможе краще зрозуміти та проаналізувати цільову аудиторію. У результаті ви зможете покращити маркетингову стратегію та збільшити продажі. Аналіз портрета містить дослідження клієнтів компанії за більш ніж ста критеріями, серед яких вік, стать, стиль життя, подорожі, локація, тип пристрою та ін. Ви також зможете додати власні критерії за попереднім замовленням. Після завершення ви отримаєте звіт з відсотковим відношенням кожної з аудиторій за критеріями.

Таргетовані розсилки

Дієвий канал комунікації з потенційними клієнтами. Спеціалісти Київстар визначать вашу цільову аудиторію та створять рекламну кампанію, надсилаючи повідомлення вибраним абонентам Київстар у визначений час. Підбір аудиторії здійснюється такими способами:

  • Look-alike модель — пошук людей, які за поведінкою схожі на ваших клієнтів;
  • Індивідуальний запит — сегментація аудиторії за майже 100 Big Data-критеріями, серед яких вік, стать, геолокація, наявність дітей, інтереси, стиль життя тощо;
  • Геолокація — пошук людей на заданій території (зона доставки, місто, де створена компанія і т.д.).

Геоаналітика

Інструмент, який допоможе оцінити інвестиційну привабливість вибраного регіону, його доцільність під час створення певного виду бізнесу та популярність території серед споживачів. Київстар проведе аналіз та покаже, де краще відкрити нову філію, куди запустити маршрут транспорту та в якому місті реклама є найбільш ефективною.

ADWISOR

Самостійно створюйте та налаштовуйте рекламні компанії, а також проводьте рекламні розсилки в зручний для вас час. Дозволяє зекономити кошти та не залучати спеціалістів. Будь-який бюджет, шаблони аудиторій, простий інтерфейс та відсутність часових/швидкісних обмежень — головні переваги ADWISOR.

Тригерні розсилки

Рекламні розсилки наявним клієнтам та потенційним покупцям у визначені дати та події («тригери»). Налаштування розсилок у потрібний момент: коли людина проходить повз вашого магазину або коли вона найбільш зацікавлена в покупці та в інших випадках.