Айфон 15: останні новини. Яким буде новий iPhone 2023 року
17 Лютого 2023

Виробники смартфонів тримають у таємниці характеристики майбутніх девайсів. Але інформація все одно потрапляє в мережу з різноманітних джерел.

Якщо йдеться про Айфон 15, котрий має з’явитися в офіційному продажі за традицією восени 2023 року, про нього вже злили достатньо інсайдерської інформації, аби приблизно уявити, який вигляд та характеристики матиме довгоочікувана новинка від Apple. Дані надходять з різних джерел, адже розробкою займаються не лише в Apple Inc, а й в інших компаніях, що виробляють різноманітні компоненти та сенсори під замовлення.

Лінійка Apple iPhone 15

Як відомо, лінійка смартфонів від Apple складається з кількох моделей: базова, з меншим або меншим дисплеєм (iPhone 13 Mini та Pro) та флагман, як iPhone 14 Pro Max з найкращими характеристиками та найбільшим екраном. Наразі достеменно відомо, що до нової серії увійдуть наступні девайси:

  • базовий iPhone 15;
  • iPhone 15 Plus;
  • iPhone 15 Pro
  • iPhone 15 Ultra – так само як у Samsung, флагману вирішено дати назву Ultra замість Pro Max.

Щодо характеристик цих смартфонів, слід очікувати, що “молодші” версії з нової лінійки матимуть покращені показники у порівнянні з iPhone 14. Так, навіть базовий Айфон 15 з екраном 6,1 працюватиме на чипсеті Apple A16 Bionic. Наразі, як свідчать результати багатьох порівняльних тестів, це найдосконаліший процесор, що встановлюється на смартфони. За потужністю та швидкодією він обійшов такі чипи, як Snapdragon 8 Gen 2 та MediaTec Dimensity 9200, на базі котрих працюють найближчі конкуренти Айфона, наприклад, флагманська серія Samsung S23.

А ось якщо вирішите вибрати “старші” iPhone 15 Pro, iPhone 15 Ultra, то спеціально для них у “яблучній” корпорації розробляють ще більш інноваційний та продуктивний чип Apple A17 Bionic. Головна особливість цього процесора полягатиме у тому, що виробники робитимуть акцент не на продуктивності, а на енергоощадності. Додамо, що основна тенденція на сьогодні, адже навіть бюджетні смартфони на дешевших чипах є доволі потужними та здатними працювати тривалий час у режимі максимального навантаження. Але через це батарея швидко розряджається.

Саме з цієї причини розробники з Apple прагнуть, аби їхні вироби були не лише продуктивними, а й економними. А17, виготовлений за 5 нм техпроцесом, буде на 35 відсотків економнішим у порівнянні з попередниками. До того ж його потужностей буде цілком достатньо для забезпечення швидкого доступу до внутрішнього сховища Айфон 15 Про та Ультра, місткість котрого сягатиме від 256 Гб до двох терабайтів.

Коли чекати на презентацію та якою буде вартість

Точних дат наразі ніхто не називає, але щодо цін на усі пристрої з нової лінійки Айфон 15 вже є певні відомості:

  • за базову версію доведеться викласти суму від 800 у. о.;
  • варіант з більшим екраном iPhone 15 Plus 6,7” обійдеться покупцям у 900 американських доларів;
  • iPhone 15 Pro з дисплеєм 6,1” на базі A17 Bionic – від 1100 у. о.;
  • флагманська модель Айфон 15 Ультра (Про Макс) – від 1250$.

Слідкувати за останніми новинами щодо нових Айфонів, а також оформити передзамовлення після офіційної презентації всі охочі мають змогу на сайті інтернет-магазину авторизованого реселера Apple в Україні за посиланням вище.