дитина з трансформерами
Чому хлопці обожнюють трансформери
06 Серпня 2021

Трансформери увійшли в наше життя понад 30 років тому і назавжди оселилися в серцях малюків, особливо хлопчиків. Чому хлопці люблять трансформовані іграшки, дізнаємося у експертів інтернет-магазину «Будинок iграшок».

Трансформери: початок історії

Перші трансформери з’явилися в 1984 році в США. Їх випустив іграшковий бренд Hasbro, запозичивши ідею у японських розробників. Це була іграшка 2 в 1 – одночасно робот і машинка, точніше, робот, який шляхом нескладних механічних перестановок перетворювався в машинку і назад. Іграшка мала неймовірний успіх, особливо після того як на підтримку їй випустили однойменний мультсеріал про прибульців-трансформерів з планети Кібертрон. Головний герой, розумний автомобіль Оптимус Прайм, а також його друзі автоботи і їх противники десептикони зайняли міцне місце в умах і серцях хлопчиків.

трансформер

Величезна популярність іграшки змусила інших виробників задуматися про створення власних трансформованих моделей. Зараз їх асортимент напрочуд різноманітний. На полицях представлені класичні трансформери з Кибертрона, роботи тоботи, монкарти, бакугани, дикі скрітчери і безліч інших іграшок, які працюють за тим же принципом.

Види трансформації

Майже всі трансформери під час перетворень проходять стадію машинки або іншого транспортного засобу (вертольота, літака, поїзда, ракети, спецтехніки і т. Д.). Тоботи, наприклад, перетворюються в один з автомобілів південнокорейського концерну KIA. А ось трансформація в робота вже необов’язкова. Крім нього, іграшка може приймати форму тварини (в тому числі динозавра або дракона), комахи, популярного мультгероя або кіноперсонажа. Причому кожен варіант цікавий по-своєму, тому хлопчики воліють мати в домашній колекції всі види трансформерів.

трансформер

Причини популярності у хлопчиків

Популярність трансформерів у дітей з часом не слабшає. Навіть, навпаки, іграшка стає все більш затребуваною, ніж пояснюється зацікавленість виробників і зростання асортименту. Головна причина в тому, що трансформер поєднує в одній моделі різні варіанти гри. Це одночасно головоломка, транспортний засіб і бойовий робот або інша, не менш цікава для хлопчиків істота. Зі зміною зовнішнього вигляду змінюються і ігрові можливості. З роботом можна влаштовувати битви, а машинку ганяти по трасах. І те, і інше однаково подобається маленьким бешкетникам.

трансформер

Крім того, для більшості різновидів трансформерів придумана своя легенда, представлена в популярних мультсеріалах і фільмах. Тому з іграшкою можна розігрувати сценки на основі улюблених сюжетів. Наприклад, з класичними трансформерами хлопчики грають у війну автоботів і десептиконів, з тоботами захищають дітей і спокій рідного міста, а зі скрітчерами борються за володіння дисками сили. Такі ігри роблять малюків частиною захоплюючої історії й розвивають фантазію та уяву.

Якщо не знаєте, чим порадувати хлопчика, купіть йому іграшку-трансформер. Бажаємо захоплюючих ігор і яскравих перетворень!