Де взяти бази даних для бізнесу?
29 Жовтня 2018

Днями отримали замовлення від однієї київської компанії. Замовник бажав отримати базу даних фізичних осіб – підприємців за видами діяльності, а також юридичних осіб, які зареєстровані в м. Києві.

Приступивши до виконання, зіткнулись із труднощами: «Де взяти базу даних безкоштовно, ще й досить надійну, щоб можна було її використовувати в роботі?».

І ось після 30 хвилин пошуку на різних ресурсах, які видавав наш улюблений Google, нарешті ми знайшли портал відкритих даних (детальніше за посиланням https://data.gov.ua/ ), де розміщена інформація, яка потрібна бізнесу для формування баз даних, яку ми завантажили.

Але відкрити базу даних так і не вдалось ні програмою WinRar, ні Zip.

Після короткого спілкування з чат-ботом на сайті data.gov.ua стало зрозумілим, що він до кінця не орієнтується в нашому запиті, тому ми залишили запит на розмову з менеджером, який перетелефонував за півгодини і запропонував знайти будь-яку найновішу базу (чи краще сказати витяг за видами діяльності, регіоном, кількістю працівників тощо) за ціну до 500 доларів США.

Ми вирішили звернутись до наших партнерів-програмістів та пов’язаних із темою баз даних спеціалістів, які нам розповіли як можна відкрити цей документ. Виявилось, що найефективнішою програмою для даної задачі є Total commander, проте файл відкрився у вигляді майже не структурованого тексту, а перегнати його в табличний, зручний для роботи вигляд, так і не вдалось.

І тут у нас виникла ідея: якщо попит на таку інформацію є, а отримати її в робочому форматі  коштує до 13900 грн. (500 доларів), то, можливо, нам з вами варто домовитись і разом знайти спосіб заплатити менше і отримати те саме?

Вже наступного дня ми провели переговори з кількома нашими партнерами-програмістами і вони повідомили нам, що написання програми, яка дозволить витягувати дані у потрібному бізнесу вигляді, займе один тиждень (+ -).

Отож, пишіть та дзвоніть на цей номер +38 067 9437 886 (khmelnytsky.agency4sd@gmail.com ) залишайте попереднє замовлення на бази даних за різними критеріями.

Якщо за кілька днів назбираємо потрібну кількість ваших запитів – віддамо в роботу програмістам замовлення на софт, а всі ми за тиждень отримаємо базу даних за потрібними критеріями.

 

ГО «Агенція сталого розвитку Хмельниччини»

Дмитро Лисий