Декілька питань сантехніку перед початком роботи
04 Липня 2022

Якщо ви вирішили зробити ремонт, обов’язково поспілкуйтеся із сантехніком. Він допоможе уникнути багатьох труднощів та помилок під час ремонту. І не забудьте поставити йому декілька важливих запитань.

Обговоріть усі свої побажання щодо планування санвузла — від найнезначніших до масштабних. Наприклад, у перегородці можуть бути комунікації, тому її знесення має схвалити сантехнік. Розкажіть, як ви зашиватимете батареї і ховатимете розведення. Доступ до них повинен бути зручний для майстра.

сантехнік

На які питання повинен відповісти сантехнік перед початком роботи?

Не соромтеся ставити запитання, складіть разом план каналізації та розведення водопостачання, та обов’язково звіряйте запитану оплату з ринковою. Деякі спеціалісти нерідко завищують вартість виконання робіт.

Що варто обговорити з сантехніком:

  • Необхідно, щоб сантехнік в місті Хмельницький перевірив, чи всі запірні крани та фільтри на місці, в якому стані труби, вентилі та стояки, чи потрібно повністю демонтувати сантехнічну кабіну. У разі її заміни, нехай професіонал докладно роз’яснить, який матеріал якісніший і чому.
  • Зробіть акцент на стояках. Приватні сантехніки вважають за краще промовчати про їхній стан або, навпаки, пропонують зайві переробки. Явні показання до заміни: протікання, тріщини, поганий запах. Це стосується і труб, їх варто міняти, якщо вони проіржавіли, течуть або натиск води знизився.
  • Перед ремонтом уточніть, чи не планується найближчим часом замінити стояки у вашому будинку. Якщо самі мінятимете свою частину стояка, обирайте метал, а не пластик.

Як обрати сантехніку?

Це потрібно зробити ще до початку оздоблювальних робіт. У системах підключення до комунікацій можуть бути відмінності. Сантехнік має ознайомитись з обраними моделями заздалегідь. Перед походом у магазин запитайте, на що звернути увагу, який тип каналізаційної системи. Нестандартна установка можлива, але обійдеться набагато дорожче. Потрібні деталі можна довірити купити сантехніку. У них бувають знижки у спеціалізованих магазинах. Якщо поїдете самі, попросіть список потрібних матеріалів та уточніть, на чому можна заощадити.

Щоб визначити кваліфікацію та надійність майстра, дізнайтесь про досвід роботи, попросіть рекомендації, запитайте, якими інструментами він користується, які терміни виконання робіт, чи гарантії. На сайті Кабанчик величезна кількість спеціалістів. Тут можна ознайомитися з відгуками. Сантехнік із приватної організації, як правило, більш відповідальний, але його послуги коштують дорожче. Запросіть майстра спочатку для легкої роботи, наприклад замінити змішувачі.