Для чого потрібна болгарка
26 Липня 2022

Болгарка – саме так називають у народі кутошліфувальну машину, що є неодмінним елементом будь-якого професійного набору інструментів. Так її називають і на Поділлі. Болгарка підходить для роботи з різноманітними матеріалами. Завдяки особливій конструкції сфера використання кутошліфувальної машини надзвичайно велика. Якщо ви плануєте капітальний або косметичний ремонт, перевірте, чи є у вас дома необхідний інструмент. Якщо ні, то поспішайте придбати.

З якими матеріалами справляється КШМ

Болгарку застосовують для роботи з твердими матеріалами. КШМ може впоратися з металом, гранітом, камінням, мармуром, керамікою, деревиною тощо.

Найчастіше з металами доводиться працювати будівельникам, слюсарям, рятівникам з МНС. Мармур, граніт та каміння обробляють під час створення архітектурних споруд.

Для обробки різних видів матеріалів використовують відповідні диски:

  • абразивні – для металу;
  • алмазні – для бетону, каменю і цегли.

Для шліфування різних типів поверхонь застосовують спеціальні полірувальні кола.

Види робіт, які виконуються болгаркою

Як і будь-де, болгарки у Вінниці користуються неабияким попитом. Жодне будівництво не обходиться без фахівців, озброєних КШМ.

Штроблення стін

Штроба – це проріз, призначений для укладення електричних кабелів. Штроблення неможливе без великої кількості пилу. Як правило, прорізів під кабелі має бути досить багато. При цьому штробити доводиться як на рівні стелі, так і в самому низу біля підлоги. Штроблення – важка робота, яку можна виконати якнайшвидше за допомогою КШМ.

Циклювання деревʼяної підлоги

Процедуру виконують для довершеного вирівнювання підлоги. Болгаркою знімають усе зайве, що робить паркетні дошки чистими й естетичними. Ця робота потребує часу та значного терпіння, але інакше її не виконати.

Різка керамічної плитки

Роботи виконують, коли треба зробити фігурну чи прямолінійну обрізку будівельного матеріалу, тобто під час підготовки керамічної плитки до монтажу на стіни або підлогу. Під час роботи з керамікою виділяється дуже велика кількість шкідливого для дихальних шляхів пилу.

Зачистка металевих поверхонь

За допомогою болгарки з залізних елементів можна зняти іржу, вапно, залишки фарби та інші види нальоту. Роботу виконують або товстим диском, або спеціальними насадками: залізною чи латунною щіткою.

Шліфування деревини

Доведення деревини затребуване в столярній галузі та виробництві меблів. Для роботи з натуральним матеріалом використовують наждачні пелюстки.

Техніка безпеки

Під час роботи КШМ оператору доводиться мати справу з великою кількістю пилу, різноманітних уламків матеріалів, що обробляються. Тому працювати потрібно в спеціальному одязі та ще й з респіратором і окулярами. Захист перешкоджає потраплянню дрібних фракцій в обличчя, очі та дихальні шляхи майстра.

Інструмент, насадки до нього та захисне знаряддя можна купити у будь-якому вінницькому магазині Алло або на сайті компанії. Інтернет-магазин пропонує широкий вибір різноманітної техніки за доступними цінами.