лого Укравіт
Догляд за садом
03 Серпня 2021

Щоб виростити гідний врожай у саду та на городі, потрібно забезпечити правильний догляд за культурними рослинами в період росту та плодоношення. Українська компанія “Аптека Садівника” (“Укравіт”) пропонує систему комплексного захисту культур від поширених захворювань та комах-шкідників.

Догляд за садом обов’язково передбачає:

  • боротьбу з бур’янистою рослинністю;
  • підкормку городини мікродобривами;
  • протруєння кореневої системи саджанців, розсади та насіння спеціальними речовинами, що захищають ніжні сходи від підземних підгризаючих личинок, та інші заходи.

Вітчизняний виробник “Укравіт”, продукція якого представлена в магазині “Аптека Садівника”, виготовляє інноваційні препарати захисту рослин. Вони максимально пристосовані для використання в українських умовах з урахуванням примх погоди, якості грунтів, розповсюдження шкідників і захворювань, потреби у добривах, нюансів при вирощуванні культур.

Перелік потрібних заходів

  • Очистка площі від однорічних та багаторічних бур’янів за допомогою гербіцидів. Препарати суцільної дії використовують для знищення всієї рослинності на ділянці — “Гліфовіт Екстра”, “Галант”, “Антибур’ян”. Засоби вибіркової дії знищують бур’ян, але недоторканими залишають культурні рослини — “Антисапа”, “Мастак”, “Тівітус” та інші.
  • Розпушування ґрунту, внесення позакореневим способом мікродобрив — використовується “Авангард”. Потрібні рослині мікроелементи потрапляють у клітини через 2-5 годин після обприскування.
  • Протруювання посадкового матеріалу відбувається 1 раз на сезон.
  • Профілактичну обробку проти поширених захворювань потрібно проводити через кожні 10-14 діб. Рекомендується постійно змінювати склад розчину та діючої активної речовини, щоб унеможливити звикання грибків. Найпоширеніші препарати – “Захисник”, “Страж”, “Інферно”, “Гарт” та інші.
  • У період масового розмноження шкідників потрібно продовжувати боротьбу за урожай. Компанія “Аптека Садівника” реалізує дієві препарати-інсектициди: “АТО Жук”, “Антиколорад”, “Антикліщ Про”, “Антигусінь”, “Жук ОФФ”, “Колібріс” тощо.

Застосовуючи хімічні сполуки, потрібно захистити свій організм від впливу отруйних розчинів і парів. За різних способів обробки рослин треба одягати маску або респіратор. Шкіру рук захищають гумовими перчатками. Також варто захистити голову і волосся. Після завершення робіт треба вимити руки, прополоскати ротову порожнину чистою водою. На оброблену площину можна виходити через 3-7 днів, залежно від препарату.