Емігрувати чи шукати роботу в Україні?
15 Січня 2019

Тема наявності або відсутності хорошого місця праці – завжди актуальна тема. Навіть якщо людина вже десь працює,  все одно доцільно шукати роботу з більшою оплатою або більш зручними умовами праці, більш підходящим колективом тощо.

Тому й у справі еміграції за кордон в пошуках кращої, більш високо- чи стабільнооплачуваної роботи – це запитання, яке ставлять собі багато українців сьогодні.

Як же правильно діяти в цій ситуації?

Насамперед, розберемось в мотивах людини,  яка розглядає варіанти еміграції.

  • Одними із мотивів можуть бути бажання, з тих чи інших міркувань, залишити країну проживання. Потяг до нових пригод, прагнення змінити оточення, спробувати щось нове, урізноманітнити своє життя. В такому разі доцільніше підшукати країну, яка найповніше зможе задовольнити потреби виїжджаючих. Взагалі «ідеально» буде поїхати на відпочинок до відповідної країни і там придивитись до найбільш важливіших та впливових на життя чинників.
  • Якщо ж людина реально хоче просто більше заробляти – тоді варто все ретельно зважити та прорахувати. Можливо серед українських роботодавців знайдуться ті, які будуть до душі найвибагливішому працівнику?

А зробити це можна за допомогою використання ресурсів з досить солідного списку сервісів з пошуку роботи/персоналу, які представлені на українському ринку:

Work.ua

https://www.work.ua/ru/jobs-khmelnytskyi/?gclid=Cj0KCQiApbzhBRDKARIsAIvZue8B32GNuk4zBWw-OLQHy6YrdnpLyDt8dU_GMqSzSeQCxjG1HjD4heUaArzDEALw_wcB

Rabota.ua

https://rabota.ua/jobsearch/vacancy_list?keyWords=&regionId=0

OLX.ua

https://www.olx.ua/rabota/

Head hunter

https://khmelnitsky.hh.ua/search/vacancy/advanced

jobs.ua

https://jobs.ua/

Для того, аби розмістити своє резюме на цих сайтах,  потрібно створити його в текстовому форматі (word) та завантажувати щоразу при реєстрації на кожному з порталів, заповнюючи фільтри про те, які саме вакансії вас цікавлять.

Так, щотижня, а то й частіше, ви отримуватимете досить велику кількість пропозицій вакантних посад спеціалістів, з яких і доведеться обирати роботу своєї мрії.

Щасти вам у пошуку нової більш підходящої роботи.

 

ГО «Агенція сталого розвитку Хмельниччини»

Дмитро Лисий