Характеристики та вимоги до зарядних станцій для резервного живлення квартири
10 Січня 2023

Через військове вторгнення та постійні ракетні удари по енергетичній інфраструктурі, в Україні з’явилася величезна кількість сучасних приладів, які до цього не мали попиту. Мова йде про портативні електростанції ecoflow дельта.

Параметри вибору зарядних станцій для резервного живлення квартири

Сучасна зарядна станція ecoflow – це екологічно чиста техніка, яка працює без використання палива на основі нафтопродуктів, та не виробляє жодних вихлопних газів. В основі роботи накопичувальний ефект, який можливий завдяки спеціальному наповненню. У конструкції використовується літій залізо фосфатний акумулятор, який має чудові експлуатаційні характеристики та можливість багаторазового заряджання та розряджання. Такі акумулятори не чутливі до глибокого розрядження, та швидко заряджаються. Чого не можна сказати про звичайні автомобільні акумулятори на основі кислоти, які дуже бояться глибокого розряду.

Обирати зарядну станцію необхідно, залежно від потреб користувача. Перш за все потрібно враховувати потужність техніки, яка використовується в середині будинку. В асортименті зарядних станцій ecoflow є величезна кількість моделей, що розраховані на прилади з різною потужністю. Наприклад, ecoflow river – це чудовий прилад з невеликою вагою та маленькою потужністю, який ідеально підійде для живлення холодильника, що можна брати з собою на рибалку або відпочинок за містом.

Як зарядити електростанцію ecoflow?

Якщо потрібне живлення побутових приладів, що використовуються в будинку, доведеться придбати більш потужну станцію, яка розрахована 2-3 кВт. Проте вартість таких моделей дещо дорожча.

Варіанти зарядження:

  • Для зарядження приладу можна використовувати автомобільний акумулятор та спеціальні прищіпки. Доведеться витратити 4-6 годин, щоб станція повністю зарядилася.
  • Найшвидший спосіб зарядження, через звичайну розетку електроживлення. Щоб прилад повністю зарядився, знадобиться 1-2 години, залежно від потужності електростанції.
  • Якщо потрібно зарядити електростанцію під час відсутності електроенергії досить довгий час, можна використовувати спеціальний інверторний генератор, який може працювати з використанням зрідженого газу. Компанія ecoflow виготовляє інверторні генератори, які чудово працюють у парі з електростанціями.

У сонячних регіонах можна підключити електростанцію до сонячної батареї. Цей спосіб підійде для власників приватних будинків з дахом, який знаходиться під відповідним кутом. Невелика сонячна батарея здатна зарядити станцію за 6-8 годин. Варіант підійде для військових, які працюють в польових умовах, далеко від населених пунктів.