Корекція неправильного прикусу у дітей: ключ до красивої та здорової посмішки
28 Листопада 2023

Корекція неправильного прикусу у дітей відіграє ключову роль у формуванні не тільки красивої, але й здорової посмішки. Сьогодні, завдяки сучасним технологіям та високій кваліфікації спеціалістів, такі послуги стають все більш доступними та ефективними. Однією з стоматологій, що спеціалізується на наданні ортодонтичних послуг, є Mom’s.

Детальніше про пропозиції стоматології Mom’s можна дізнатися, перейшовши за посиланням https://moms.ua/, де представлені різноманітні методи лікування в області ортодонтії.

Значення ортодонтичного лікування

Ортодонтичне лікування має важливе значення у формуванні правильного прикусу та здорової посмішки. Це не просто косметична процедура, а важливий аспект загального здоров’я порожнини рота. Лікування сприяє:

  • Правильному розташуванню зубів.
  • Запобіганню карієсу та пародонтозу.
  • Покращенню дикції та ковтання.
  • Зниженню ризику травм зубів.

Види ортодонтичних апаратів

Залежно від індивідуальних потреб та віку дитини, ортодонт може запропонувати різні види апаратів для ортодонтичного лікування. Кожен тип апарату має свої особливості, які варто враховувати при виборі методу лікування.

Традиційні брекети

Це найбільш відомий тип, який може бути виготовлений з металу, кераміки чи композитних матеріалів. Металеві брекети міцні та ефективні, тоді як керамічні та композитні більш естетичні.

Самолігуючі брекети

Ці брекети забезпечують швидше лікування та менший дискомфорт. Вони вимагають менше візитів до ортодонта для налаштувань, завдяки своїй унікальній конструкції.

Прозорі капи

Це непомітна альтернатива традиційним брекетам, які забезпечують більш естетичний варіант лікування. Вони дозволяють легко доглядати за зубами та зручні у використанні.

Функціональні апарати

Ці апарати використовуються для коригування щелеп відносно одна одної, ,завдяки пластинок. Використовується у дітей та підлітків, у яких ще триває ріст. Функціональні апарати можуть зніматися або бути незнімним.

Оптимальний вік для початку лікування

Ідеальний час для початку ортодонтичного лікування залежить від індивідуальних особливостей розвитку дитини. Зазвичай, рекомендується починати відвідування ортодонта з 6-7 років, коли починається зміна молочних зубів на постійні. Раннє втручання може запобігти серйозним проблемам у майбутньому.

 

Ортодонтичне лікування в дитинстві – це інвестиція у здорову та красиву посмішку на все життя. Вибір правильного спеціаліста та відповідного підходу в лікуванні відіграє ключову роль у досягненні найкращих результатів.