коктейль з горілкою
Кращі горілчані коктейлі: незабуті класичні поєднання
24 Жовтня 2023

Серед міцних алкогольних напоїв особливою популярністю користується горілка — актуальна класика. Традиційна рецептура алкоголю поєднує в собі міцність та насичений смак, саме тому вона є основою для коктейлів. 

Горілка — це напій, який більшість вважає за краще вживати в чистому вигляді. Проте за довгі роки з’явилося безліч рецептів, низка з яких урізноманітнює і пом’якшує гіркий присмак напою. Тому любителі експериментів, безперечно, оцінять такі поєднання.

Популярні коктейлі на основі горілки

Зазвичай горілку в коктейлях додають у невеликій кількості, але саме вона є центральним компонентом. Отже, серед найпопулярніших напоїв на її основі:

  1. Кривава Мері. Чи не найпопулярніший коктейль, у складі якого використовують міцний алкоголь. У ньому змішують горілку, томатний та лимонний соки, соус Табаско. Також потрібно додати перець, сіль та лід. Дані компоненти (крім соусу) змішують у шейкері. Томатного соку має бути вдвічі більше, ніж горілки. Кривава Мері — це класичний міцний коктейль, який тонізує та дивує насиченим смаком.
  2. Секс на пляжі. Ще один напій, який давно став класикою. Крім горілки до його складу входять: персиковий шнапс, лимонний, журавлинний, апельсиновий соки. Останні два можна одразу налити в склянку. А ось шнапс, лимонний сік та горілку необхідно змішати в шейкері. Отриману суміш додаємо, в келих кладемо лід. Коктейль виходить ніжний та запашний.
  3. Викрутка. Найпростіший напій на основі горілки. Для його приготування потрібні апельсин, мандарин, лід та 50 мл спиртного. Сік апельсина та мандарину потрібно вилити у склянку. Туди слід додати горілку і лід. Все це потрібно ретельно розмішати. Для посилення смакових характеристик важливо додати кілька крапель ангостури.

Ці рецепти вже давно стали класикою. Сміливо готуйте такі коктейлі та отримуйте неймовірне задоволення. Завдяки наявності різних компонентів вони роблять смак горілки не таким насиченим.

Найкращі закуски для горілки

Горілка користується великою популярністю ще й тому, що вона чудово поєднується з безліччю продуктів. Закушувати її можна різними стравами та продуктами. Не підійдуть хіба що солодощі. У цьому її головна відмінність між вином, коньяком чи іншими видами алкоголю: з ними поєднується набагато менше продуктів. Міцний алкоголь добре закушувати:

  1. рибою;
  2. бутербродами з ікрою;
  3. салатами (наприклад, на кшталт олів’є або оселедця під шубою);
  4. салом;
  5. маринованими овочами та грибами.

Вони допоможуть пом’якшити напій, відчути його насичений смак. Рекомендується вживати різні страви для закуски, так горілка буде легше сприйматися організмом. Почати можна з найбільш поживних, це не дозволить швидко сп’яніти. Далі як закуску можна використовувати салати та бутерброди. Вони також допоможуть довше залишатись тверезим.